Leren keyboard spelen..

Keyboardles

(Leeftijd 14+)

Tussen 1 september en 1 juli geef ik van maandag t/m donderdag Piano, Keyboard en Gitaarlessen in mijn studio in Kollum. (! Leeftijd 14+)
Op een keyboard speel je met je linkerhand akkoorden en met je rechterhand de melodie. Alle versieringen zoals de bas, de drums en de violen, komen uit het keyboard.
Daarom is het leren bespelen van een Keyboard ook wat makkelijker dan een piano. Op een piano moet je alles zelf doen. Op dit instrument speel je met de linkerhand een baslijn en met de rechterhand speel je de melodie en de akkoorden.

Voor keyboard les hoef je geen lesmateriaal aan te schaffen. De theoriebladen krijg je van mij. Wat je wel mee moet nemen is een klein schoolschrift en een multomap met lege insteekhoesjes. In mijn archief bevindt zich veel bladmuziek van popsongs of andere stijlen. Dit archief vul ik regelmatig aan met nieuwer materiaal. Mocht je zelf materiaal hebben, dan kunnen we daar ook mee aan de slag.
Uiteraard hoef je geen instrument mee te nemen naar de les.

Voor de keyboard les heb ik het top model van Korg staan: de PA3X.

(klik voor vergroting)Het is wel mogelijk om je keyboard één, of een paar keer mee naar les te nemen, als je niet helemaal weet hoe het werkt.

Adviseren welk keyboard je moet kopen is erg lastig. Er zijn een aantal topmerken, maar ook die hebben types die niet om aan te horen zijn. Er zijn keyboards verkrijgbaar van onder de € 100 tot boven de  € 4000. Het beste is om voor je zelf te bepalen hoeveel je er aan uit wilt geven en er dan een paar te beluisteren in die categorie. Vaak kun je demo filmpjes vinden op Youtube. Daarnaast kun je ook gewoon naar een muziek winkel gaan en een instrument laten demonstreren. Beluister een aantal begeleidingen en een aantal solo geluiden en bepaal of je dat mooi genoeg vindt.

Winkel:
Ik ga zelf al jaren naar muziekhuis Da Capo in Nietap (bij Leek). Leerlingen van mij kunnen een korting bon krijgen als ze daar hun instrument of muziek accessoires kopen.

—————————————————————————————————————————–

Je kunt 1x in de week, of 1x in de 14 dagen les krijgen

Een keyboardles van een half uur kost voor het seizoen 2022 / 2023

€ 19,50    (prijs is inclusief 21 % btw)

—————————————————————————————————————————-

! Je hoeft geen contant geld mee te nemen, steeds na 4 lessen zet ik een factuur klaar.

! Ik doe niet aan proeflessen, maar de opzegtermijn is kort, namelijk dat we een cyclus van 4 lessen afmaken.

! Mocht je niet meer aan een nieuw seizoen willen beginnen, bericht mij dan VOOR 20 augustus!

Wil je meer weten of je opgeven, neem dan contact op:

! Check je Spambox, ik beantwoord je mail altijd binnen een week.

  Nieuwste Blog

  Alpengierzwaluw

  Mijn eerste nieuwe soort voor 2023 is binnen!

  > Lees meer 23-03-2023

  Herfstvakantie met 2 nieuwe soorten

  De herfstvakantie leverde mij dit jaar 2 nieuwe soorten voor mijn Nederlandse lijst op!

  > Lees meer 19-10-2022

  Quote van de dag

  • 24-03-2023

   “ Na de Alpengierzwaluw van gisteren, vandaag een nieuwe tuinsoort: geplaagd door wat Zwarte Kraaien vloog er laag een RODE WOUW over mij heen. Tevens een nieuwe jaarsoort! ”

  • 23-03-2023

   “ Na 2 dagen nagelbijten, kon ik vanmorgen naar de, gelukkig nog aanwezige, ALPENGIERZWALUW langs de snelweg bij Franeker. Mijn eerste nieuwe soort voor Nederland in 2023! ”

  • 20-02-2023

   “ Net als vorig jaar zit er weer regelmatig een Witgatje rond de ijsbaan in Kollum. Die zie ik maar een aantal keer per jaar, dus ik probeer 'm, zo dicht bij huis, zo vaak mogelijk op mijn daglijst te krijgen. ”

  • 13-02-2023

   “ Opmerkelijk veel Vuurgoudhaantjes deze winter! Vanmorgen weer 3, op verschillende locaties. De teller staat in 2023 op 34 exemplaren. Nooit eerder zag ik er zo veel in anderhalve maand! ”

  • 02-01-2023

   “ Ik wens iedere bezoeker van mijn website een mooi 2023 ”

  • 06-12-2021

   “ Eind jaren 90 zaten wij met De Kast in 'The Night Of The Proms' onder leiding van John Miles. Later zag ik hem tijdens concerten van Joe Cocker en Tina Turner. Wat een geweldige muzikant! R.I.P. ”

  • 24-08-2021

   “ Zonder een goed fundament van Bas en Drums, kunnen de Gitaristen en Toetsenisten niet excelleren in een band. Alleen daarom al vond ik Charlie Watts een prima drummer. R.I.P. ”

  • 19-04-2021

   “ 9 mei 1978 luisterde ik vanuit bed stiekem naar de radio en hoorde PSV de UEFA cup winnen. Willy v/d Kuylen scoorde de 3-0. Sindsdien ben ik PSV supporter. Willy R.I.P. ”

  • 15-09-2020

   “ Van mij mag het verboden worden om huiskatten vrij naar buiten te laten. Ik heb erg veel last van katten die in mijn tuin komen vissen in de vijver, m'n tuinvogels de stuipen op 't lijf jagen of de border als kattenbak gebruiken. 'T is mijn huisdier niet, maar hij komt hier wel! ”

  • 01-06-2020

   “ Bijna mijn volledige platencollectie op zolder komt uit de winkel ZINNEBEELD in Groningen. Vanaf mijn 17e struinde ik daar regelmatig. Eigenaar Henk Drenth werd steeds onzichtbaarder tussen de groeiende berg dozen. In maart overleed hij. R.I.P. ”

  • 09-05-2020

   “ Little Richard overleden. Voor mijn tijd, maar veel van mijn helden zijn door hem beïnvloed. Ik vond die jaren 50 rock 'n rol altijd wat te braaf, maar Little Richard was daar een uitzondering op. Lekker rauw! RIP ”

  • 13-04-2020

   “ Louis van Dijk overleden. Voor mij was hij de beste Nederlandse pianist ooit. De enige die ongestraft kon switchen tussen Jazz, klassiek en pop. Zo'n 10 jaar geleden zag ik hem live aan het werk in Dokkum. Onnavolgbaar! R.I.P. ”

  • 16-02-2020

   “ Aanrader: 'Sound of the Blues & Americana'. Een theatershow gepresenteerd door Johan Derksen met topmuzikanten uit Nederland en geweldige zangers en zangeressen uit Engeland en Amerika. Dit noem je pas een TOPSHOW Wilfred! ”

  • 12-02-2020

   “ DWDD stopt. Daar ben ik niet zo rouwig om. De gasten kregen, volgens mij, de instructie om zo overdreven mogelijk hun verhaal te doen. Bovendien ergerde ik mij er vaak aan dat een complete band met instrumenten moest aanrukken voor een halve minuut muziek! ”

  • 02-01-2020

   “ Ik wens alle bezoekers van mijn website een Muzikaal 2020 toe! ”

  • 07-06-2019

   “ Zowel in zijn New Orleans stijl van pianospelen, als met zijn raspende stem was Dr John herkenbaar uit duizenden. Ik denk dat iedere pianist die blues speelt, wel een beetje door hem beïnvloed is. Op 6 juni j.l. overleed hij op 77 jarige leeftijd R.I.P. ”

  • 28-01-2019

   “ Toen ik een jaar of 15 was voetbalde ik iedere middag op het veldje voor ons huis. Ik deed dan net of ik topscorer Jurrie Koolhof van PSV was. Jaren later ontmoette ik hem, een rustige, aardige man. Vandaag overleed hij, veel te jong... ”

  • 25-10-2018

   “ Eén van mijn grootste helden is overleden. Ik heb al zijn muziek en zeker 4 keer zag ik Tony Joe White live optreden. In 2004 mocht ik zelfs met Harry de Jong mee, naar een interview in Amsterdam. Tony Joe bedankt en RIP ! ”

  • 01-08-2018

   “ Net het levensverhaal van Henk Westbroek in één ruk uitgelezen. Met De Kast hebben we veel te maken gehad met vooral Henk Temming, maar ook met Westbroek. Bovendien ken ik schrijver Martin Groenewold. Voor mij een boek vol herkenning dus. ”

  • 21-04-2018

   “ Tijdens de show van Het Klein Orkest herhaalde zanger en cabaretier Harry Jekkers steeds maar weer wat voor amateurs ze eigenlijk waren, maar zelden zag ik zo'n professional aan het werk als Harry Jekkers! ”

  • 03-10-2017

   “ De muziek van Tom Petty leerde ik begin jaren 80 kennen door een concert dat ik opnam van de radio. In 1987 zag ik Petty met de Heartbreakers in het voorprogramma van Bob Dylan live in Ahoy. Dylan had wel thuis mogen blijven. Tom Petty R.I.P. ”

  • 07-09-2017

   “ Samen met cabaretier Rients Gratama behaalden we met De Kast in het jaar 2000 met onze Simmertime shows, voor het eerst in de geschiedenis een Gouden 'plaat' , voor een Friestalige productie. Rients overleed gisteren op 85 jarige leeftijd. ”

  • 03-09-2017

   “ Op zolder liggen zeker 5 lp's van Steely Dan en nog steeds gaat er hier geen feestje voorbij, zonder dat er regelmatig één van hun prachtige liedjes voorbij komt. Vandaag overleed Walter Becker, de helft van Steely Dan... ”

  • 02-04-2017

   “ Roland is een belangrijk toetsenmerk geweest in mijn carrière. Ik speelde op heel veel verschillende types, maar het meest op de RD elektrische piano's. 'In Nije Dei' speelde ik op de RD 500 en op dit moment bezit ik de RD 800. Gisteren overleed de oprichter van Roland. ”

  • 19-03-2017

   “ Chuck Berry is op negentig jarige leeftijd overleden. Hij wordt gezien als de grondlegger van de Rock 'n Rol. Dat deze kwalificatie terecht is, merk ik als gitaarleraar doordat leerlingen liedjes van hem nog regelmatig aanvragen, vooral Johnny B Goode natuurlijk... ”

  • 01-02-2017

   “ Arjen Lubach maakte onder het pseudoniem 'Slimme Schemer' in 2001 een grappig lied (Jelle) over een fan van ons bandje De Kast. Dik 15 jaar later wordt een filmpje van Lubach over Donald Trump 50 miljoen keer bekeken op internet. 'Lubach op Zondag' is erg leuk! ”

  • 01-01-2017

   “ GELUKKIG NIEUWJAAR ”

  • 22-12-2016

   “ €4,7 miljoen schade aan huizen, €5,1 miljoen aan spullen, €1,5 miljoen aan auto's, 482 ongevallen behandeld, 15 blinde ogen, 1 geamputeerde hand en 31 verloren vingers. Oorzaak: VUURWERK! Het was een rustige jaarwisseling, zo meldde Teletekst op 1 januari 2016... ”

  • 19-12-2016

   “ Ieder jaar schijnen er zo'n 1000 nieuwe kerstliedjes te worden aangeboden bij de Nederlandse radio, maar men blijft daar vasthouden aan de oude kerstsongs. Ook met De Kast hebben we veel energie gestoken in een paar mooie kerstnummers, maar ze maken geen kans op airplay in Hilversum. ”

  • 14-10-2016

   “ Het 'Gouden Televizier-ring Gala' leverde weer tenenkrommende televisie op. Veel leuker was het nieuws dat Bob Dylan de Nobelprijs voor de literatuur heeft gewonnen. Eindelijk eens iemand die ik ken en waardeer en niet een onbekende schrijver uit de oerwouden van Centraal Afrika... ”

  • 17-09-2016

   “ Na een paar jaar voetbalwedstrijden kijken van een bedenkelijk laag niveau, stond ik op het punt mijn Fox Sport Eredivisie abonnement op te zeggen. Net op tijd kwam echter de prijsverlaging, waardoor we nog maar €7,50 p.m. betalen. Daar wil ik nog wel wat gestuntel voor door de vingers zien. ”

  • 24-08-2016

   “ Mart Smeets is gestopt als sportverslaggever. In mijn jeugd zat ik zondagsavonds om 5 voor zeven te hopen dat niet Tom Egbers, maar Mart Smeets het voetbal zou presenteren. Later heb ik hem een paar keer gesproken. Een man met stijl en een erg goede muzieksmaak! ”

  • 22-08-2016

   “ Toots Thielemans is op 94 jarige leeftijd overleden. Hij was één van de beste mondharmonica bespelers ooit. Voornamelijk een jazzmuzikant, maar iedereen kent melodieën van hem. Wat dacht je van tunes van o.a. de film Turks Fruit, politieserie Baantjer of Sesamstraat... ”

  • 03-08-2016

   “ Popband 'De Staat' krijgt een miljoen euro subsidie. Ik denk dat hiermee het hek van de dam is, want er zijn in Nederland nog honderden artiesten professioneel in de popmuziek actief, die het niet makkelijk hebben. Waar ligt dan de grens? ”

  • 29-06-2016

   “ Eindelijk een prijs op onze postcode: 4 kaartjes voor een uitstapje, maar we moeten dan wel nu al de datum noemen waarop we willen gaan. Een paar dagen later was het bingo met mijn rekeningnummer: Een cadeaubon van maar liefst 5 euro, te besteden bij ICI PARIS! Ik weet niet of je weet wat parfum kost.... ”

  • 25-04-2016

   “ Als er weer een artiest overlijdt, blijkt diegene voor iedereen opeens een voorbeeld te zijn geweest. Nu lijkt het weer of ik de enige ter wereld ben, die nooit iets heeft gehad met Prince. Om zeker te zijn heb ik nog een aantal Youtube filmpjes bekeken, maar nee, niet mijn ding... ”

  • 25-03-2016

   “ Voordat we met De Kast eind jaren negentig op het jaarlijkse sportgala moesten optreden, kwam ik tijdens het schminken tussen Mart Smeets en Johan Cruijff te zitten. Ik heb alleen maar zitten genieten en geen woord gezegd…voor mij is hij de beste voetballer aller tijden. ”

  • 21-03-2016

   “ Wel vaker hoor je het argument 'traditie' om aan te geven dat iets zou moeten blijven bestaan. Net alsof er geen slechte tradities bestaan. Het kievitseieren rapen mag niet meer, maar natuurlijk zit er weer een gedoog constructie aan vast: Je mag er nog wel naar zoeken... ”

  • 04-03-2016

   “ Douwe Bob maakt mooie liedjes. Ook zijn songfestival inzending 'Slow Down' ligt weer lekker in het gehoor. Alleen jammer dat hij met een overgearticuleerdmiddelbareschoolengelsaccent zingt. Amerikaanse kreten als 'running on empty' klinken raar uit de mond van een Hollandse knul. ”

  • 15-02-2016

   “ Misschien is Paul McCartney wel de belangrijkste persoon geweest in de popmuziek. Ik hoor nog steeds zoveel bandjes en artiesten die duidelijk beïnvloed zijn door zijn liedjes. In juni staat hij op Pinkpop. Ik zou hem graag een keer live zien, maar ik moet zelf optreden op die dag... ”

  • 19-01-2016

   “ Na David Bowie weer een muzikale grootheid heengegaan, Glenn Frey, mede oprichter van The Eagles, zag ik in 1996 in de Kuip schitteren. Een jaar voor onze grote doorbraak met De Kast stonden wij daar met zijn allen op de eerste rij. Het kaartje heb ik nog... ”

  • 11-01-2016

   “ In 2004 vroeg een vriend mij, of ik mee ging naar David Bowie in de Arena. Hij had een kaart over. Hoewel ik geen groot fan ben, kende ik het meeste van zijn werk toch wel. Van die muziek die ik, naar mate ik ouder werd, steeds meer ging waarderen... ”

  • 27-12-2015

   “ Ik was nooit zo'n James Bond aanhanger, maar Casino Royale, de eerste film met Daniel Craig, kon ik wel waarderen. Spectre, de aflevering die vorige maand uitkwam, heeft echter weer de clichématige voorspelbaarheid van veel Bondfilms uit het verleden. ”

  • 21-12-2015

   “ Het was een eer om in het voorprogramma te mogen spelen van het afscheidsconcert van NORMAAL afgelopen zaterdag. Ik ken de band al mijn hele leven en heb een aantal concerten bezocht. Ze hebben een unieke rol gespeeld in de Nederlandse popgeschiedenis! ”

  • 17-12-2015

   “ Een Amerikaans bedrijf biedt reizen naar Nederland aan waarbij deelnemers onbeperkt op ganzen mogen schieten. Nederland is voor een aantal ganzensoorten het belangrijkste overwinteringsland, maar het schieten erop is blijkbaar toegestaan.... ”

  • 15-12-2015

   “ Negatieve reclame is is ook reclame. Adelheid Roosen is verkozen tot irritantste BN'er in een reclamespot. Ze kreeg de 'Loden Leeuw' voor haar rol in de spot van Yarden uitvaartverzorging. Van Yarden had ik nog nooit gehoord en Adelheid Roosen leeft dus nog... ”

  • 13-12-2015

   “ Zangeres Adele is weer enorm hot momenteel. Tijdens het beluisteren van haar nieuwe single irriteerde ik mij voor het eerst aan haar stemgeluid. Gisteravond kreeg ik in een interview van haar zelf de bevestiging: "Mijn stem is niet meer zo mooi, als voor ik stopte met roken" ”

  • 30-11-2015

   “ "Het uitbrengen van platen heeft tegenwoordig niet echt zin meer met de huidige houding tegenover Nederlandse artiesten van de radio samenstellers." Met deze woorden maakte Gordon bekend te stoppen met zingen. Ik ben bang dat hij gelijk heeft! ”

  • 19-11-2015

   “ Chinese wetenschappers hebben het eiwit ontdekt waarmee onder meer vogels en schildpadden kunnen bepalen waar het noorden en het zuiden is. De eiwitdeeltjes waren zelfs zo magnetisch dat ze aan ijzeren instrumenten van de onderzoekers bleven kleven.. ”

  • 14-11-2015

   “ Steeds valt het woord 'Substantieel' als het om terreurdreiging voor Nederland gaat en dan hoeven we ons verder niet druk te maken, zo lijkt het. Maar volgens het woordenboek betekent Substantieel: Wezenlijk, Aanzienlijk, Beduidend, Behoorlijk enz enz ”

  • 05-11-2015

   “ Op dit moment rijst de vraag of er Kattenbelasting moet komen. Ik ben een dierenvriend, maar ik word hels als ik een kat mijn tuin zie binnentreden. Ze verjagen de vogels die ik lok, beschadigen mijn Koikarpers en halen bloembakken leeg om er in te... ”

  • 04-11-2015

   “ Foppe de Haan blijft tot de kerst trainer van S.c. Heerenveen. Foppe heeft in het verleden bewezen dat hij ieder seizoen weer in 'no time' een team wist te smeden van een waar vreemdelingen legioen. Hij kan mij daarom niet lang genoeg blijven! ”

  • 03-11-2015

   “ Zwanendrifters vangen Knobbelzwanen en knippen een stuk van hun vleugelbot af, zodat ze niet meer kunnen vliegen. De jongen die daarna geboren worden, verhandelen ze. Belachelijk dat dit middeleeuwse beroep pas in 2016 verboden wordt, net ná het broedseizoen. ”

  • 06-09-2015

   “ De bioscoopfilm over Amy Winehouse is een mooie documentaire geworden . Het blijft pijnlijk om te zien dat iemand met zo veel talent zichzelf volledig naar de vernieling helpt met drank en drugs, omdat ze het (artiesten) leven niet aan kan. ”

  • 15-08-2015

   “ In het Vondelpark is een lijk gevonden. De politie toont een prachtige foto van de man, die een week eerder genomen werd omdat hij op een boot zat die niet van hem was. Hij kon zich niet legitimeren, maar is toch laten gaan. Gelukkig hebben we de foto's nog.... ”

  • 09-08-2015

   “ Na 'Gijp' en 'Kieft' heb ik nu ook het volgende inhoudsloze boek van Michel van Egmond gelezen. Waarom ik dat doe, weet ik niet precies, waarschijnlijk ter ontspanning. Steeds als ik een boek van Van Egmond uit heb denk ik: "wat heb ik nu eigenlijk gelezen?" ”

  • 01-08-2015

   “ Zoals ieder jaar verbaas ik mij wederom over het enthousiasme over de Gay-parade. Volgens mij zetten homofielen zichzelf daarmee voor gek en werkt het averechts voor de acceptatie. Onderzoek heeft nu uitgewezen dat dit inderdaad zo is! ”

  • 19-07-2015

   “ Er is vandaag zulk groot nieuws dat ik dit toch even hier moet vermelden. Het staat in dik gedrukte letters bovenaan op de telegraaf site: De eerste foto's van de bruiloft van Rian Donders, de zus van Roy Donders, circuleren op internet!!! Het is maar dat je het weet........ ”

  • 10-07-2015

   “ Slimme actie van bondscoach Danny Blind om Marco van Basten als zijn assistent binnen te halen. Dit scheelt hem denk ik een heleboel commentaar als het even tegenzit. Van Basten heeft veel meer crediet dan Blind, zeker na diens belabberde periode onder Hiddink. ”

  • 07-07-2015

   “ In de jaren 90 keek ik enkel naar de Nederlandse komedie SAMSAM, vanwege het hilarische duo Nol & Rietje. Nol verzamelde miniatuur w.c. potjes, terwijl Rietje hem de hele dag probeerde te verleiden. Actrice Bea Meulman overleed gisteren op 66 jarige leeftijd. ”

  • 04-07-2015

   “ De Tour de France is weer begonnen en daarmee mijn zomergevoel. Wel triest om te vernemen dat mijn favoriet van de afgelopen jaren, Andy Schleck, die vorig jaar vroegtijdig moest stoppen met wielrennen, momenteel een fietsenwinkel runt... ”

  • 01-06-2015

   “ Gisteravond maar weer eens het programma "Tussen Kunst en Kitsch" bekeken. Wederom viel het me op, dat zo'n beetje alles wat meer dan 100 jaar oud is, blijkbaar kunst is. Het grootst mogelijke geklieder op een doek is al duizenden euro's waard... ”

  • 20-05-2015

   “ De voorronde van het songfestival heb ik na het optreden van Trijntje uitgezet. De voorafgaande 3 liedjes vond ik beter dan het vervelende why why why. We hebben één van onze beste zangeressen mee laten doen met één van de irritantste liedjes... ”

  • 15-05-2015

   “ Met De Kast hadden we in 1993 de eer in het voorprogramma van Bluesgigant BB King te mogen spelen. Vanmorgen overleed de aimabele muzikant, die tevens zeer belangrijk is geweest voor de rechten van donkere mensen in Amerika. Zijn handtekening heb ik nog. ”

  • 07-05-2015

   “ Memphis Depay heeft een goede keuze gemaakt om naar Manchester United te vertrekken. Ik denk namelijk dat hij een strenge trainer als van Gaal nodig heeft, om niet naast zijn schoenen te gaan lopen en te veel in zichzelf te gaan geloven. ”

  • 19-04-2015

   “ PSV supporter ben ik al vanaf mijn tiende jaar. Later is daar Sc Heerenveen bij gekomen. Gisteravond was ik tijdens de kampioenswedstrijd voor de club uit Eindhoven. Als alle festiviteiten geregeld zijn, zou het natuurlijk sneu zijn als je dan verliest! ”

  • 08-04-2015

   “ Het kan toch bijna niet anders of de gemeente Breda heeft opzettelijk een 'grap' uit willen halen met blinden. Nadat vorig jaar al een zogenaamd braillepad uitkwam tegen een lantaarnpaal, eindigt nu zo'n hulproute voor blinden in de bosjes. Hoe kun je dat niet expres doen?? ”

  • 01-04-2015

   “ Mensen die mij mailen dat ze vandaag een Roelvink gezien hebben, kunnen nu stoppen! Ik ben drie keer naar verschillende locaties gereden, maar trof de vogel nergens aan. Steeds was de vink, naar verluidt met een afschuwelijke zang, gevlogen. ”

  • 24-03-2015

   “ Steeds vaker lees ik waarom chocolade zo goed voor je is: goed voor je humeur, je hersenen, je lustgevoel, je huid enz enz. Je wordt er gelukkiger van en je bent productiever. Zou het toeval zijn dat die positieve uitkomsten van onderzoekjes net voor Pasen gepubliceerd worden? ”

  • 20-03-2015

   “ De tarieven voor parkeren op straat lopen al jaren op. Parkeerbelasting is dus een flinke melkkoe voor gemeenten. Daarnaast krijg je nu een boete als je jouw parkeerkaartje, dat nog langer geldig is, doorgeeft aan een ander. De betutteling ten top! ”

  • 17-03-2015

   “ De 70 jarige zangeres Bettye Lavette trok zich, tot mijn genoegen, gisteravond in De Wereld Draait Door geen moer aan van de schandalig korte tijd die artiesten in het programma krijgen. Ze begon lekker 5 keer opnieuw totdat haar geluid goed was. Yo Bettye! ”

  • 16-03-2015

   “ In de jaren tachtig waren alle bandjes in Nederland in de ban van TOTO. Met de leden van De Kast ging ik naar een concert in Ahoy. De broertjes Porcaro leefden toen nog alledrie. Niet lang daarna overleed drummer Jeff en gisteren blies bassist Mike zijn laatste adem uit... ”

  • 14-03-2015

   “ De huidige regering heeft mij alle illusie ontnomen, dat het uitbrengen van je stem zin heeft. Zolang er meerdere partijen die haaks op elkaar staan nodig zijn om een coalitie te vormen, kun je er nooit op vertrouwen dat jouw partij ook maar iets van z'n mooie praatjes gaat waarmaken! ”

  • 08-03-2015

   “ Als ie ehh, op tv is, ehhh, zapp ehhh, ik weg, ehhh, als ehhh, hij op de ehhh, radio ehhh is, zet ik ehhh, die ehhh, ook ehhh, op ehhh een, ehhh, andereeeehhh, zen eehhh der, ehhh, ik ehhh, kan ehhh, hem, ehhh niet ehhh, meer aan, ehhh horen ehhh..! ”

  • 06-03-2015

   “ Wetenschappers hebben in Myanmar (Birma) een zangvogeltje ontdekt waarvan al meer dan zeventig jaar werd aangenomen dat het was uitgestorven. Het gaat om de Jerdons Timalie die rond 1941 voor het laatst werd gezien. ”

  • 20-02-2015

   “ De naam 'Feyenoord' is misbruikt door tuig uit ons land om in Rome rel te schoppen. Je kunt er als club niets aan doen als idioten op eigen gelegenheid naar Italië afreizen en zich daar misdragen. De Italianen weten er wèl raad mee: half jaar cel en € 45.000 boete! ”

  • 19-02-2015

   “ Verdedigen kan hij nog steeds niet goed, maar nadat ik eind september op deze plek het spel van PSV'r Jetro Willems afkraakte, lanceerde hij de ene na de andere prachtige voorzet. Misschien moet ik nu Adam Maher maar eens beledigen.... ”

  • 17-02-2015

   “ Een schadelijk dier als de Muskusrat mag wel gevangen worden, maar niet gegeten. Weer zo'n merkwaardige wet in dit land. Jaarlijks worden er meer dan 100.000 vernietigd! CDA'r Henk Lammers vind dat ze op ons menu moeten komen. Ik ben wel benieuwd hoe ze smaken... ”

  • 16-02-2015

   “ Sinds 1 januari 2014 kun je online in beroep gaan tegen verkeersboetes. Dat wordt dan ook massaal gedaan en ik begrijp dat. Gisteravond zapte ik even langs zo'n 'Blik op de weg' programma en zag dat iemand een bekeuring van €130 kreeg omdat z'n ruitensproeiervloeistof op was... ”

  • 11-02-2015

   “ Australië gaat mee doen aan het Eurovisie songfestival! Down Under schijnen ze al jaren verslingerd te zijn aan dit smakeloze liedjes festijn. Alleen als ze AC/DC afvaardigen ga ik kijken, maar het zal wel weer iets Kylie Minogue-achtigs worden..... ”

  • 05-02-2015

   “ De Nederlandse Media slaan helemaal door als er momenteel iets gebeurt in de wereld. Er wordt lustig op los gespeculeerd en geruchten worden als feiten gebracht. Ieder uur moeten ze weer iets rectificeren en er wordt tijden lang gesproken over niets. ”

  • 04-02-2015

   “ Die tranferperiode halverwege het voetbalseizoen kan echt niet. Het is enorme competitie vervalsing. Afgelopen week is Sc Heerenveen z'n grootste talent kwijtgeraakt aan Ajax. Aan het begin van het seizoen zijn voor die speler veel seizoenkaarten verkocht! ”

  • 26-01-2015

   “ Als je van een net getapt biertje de bovenste laag schuim niet verwijdert, blijven er bitters en zuren in je glas achter die je een kater bezorgen. Maar nu is er een nieuw bierglas dat zichzelf 'afschuimt'. Het promotiefilmpje op Youtube ziet er veelbelovend uit! ”

  • 25-01-2015

   “ Je werkt in het Egyptisch museum in Caïro, je verwisselt een lampje in een vitrine en oeps... stoot de baard van het begrafenismasker van de Egyptische farao Toetanchamon. Wat nu? Och, tubetje superlijm en hatseflats, niemand die het ziet. Humor! ”

  • 21-01-2015

   “ Vroeger had Ajax de arrogante spelertjes. Maar tot mijn grote ontsteltenis zitten de afgelopen jaren de vervelendste mannetjes bij mijn club PSV! Ik erger mij dood aan de maniertjes en houding van spelers als Afellay, Aissatti, Bakkali, Toivonen, Labyad en Maher. ”

  • 19-01-2015

   “ Ik was het dit weekend roerend eens met Giel Beelen. De bierdouche die de winnaar van de popprijs ten deel valt, is een gebrek aan respect voor de artiest en zijn dure instrumenten. Mijn piano is ook eens vernield door zo'n biergooiende student. ”

  • 17-01-2015

   “ Gisteravond prachtige docu gezien over Doe Maar. Vol situaties die ik herkende uit onze toptijd met De Kast. Wat ik me voor het eerst besefte was dat zij een veel jonger publiek hadden dan wij. Die totale gekte onder kinderen van nauwelijks 12 jaar heeft Doe Maar de das om gedaan. ”

  • 14-01-2015

   “ Ja hoor, daar is ie weer. Na de zwarte pieten discussie, volgt... de Kievitsei discussie! Ik ga gewoon af op de feiten en die zeggen dat de populatie van kieviten in 2013 bijna gehalveerd was ten opzichte van 1996. Voorlopig ophouden met rapen lijkt me dan. ”