Blog / Nieuws

DE KAST en wat er mis ging.

Datum: 07 augustusus 2014

Het blijft leuk om te kijken naar filmpjes waarin alles misgaat. Dat is de kracht van die funniest homevideo’s. Toevallig stond iemand te filmen op het moment dat de kat van de tv valt, of dat je zoontje van vier zijn eerste fietsles beëindigd in de heg van de buren. Het wordt alleen maar leuker als het thema binnen jouw vakgebied valt. Zo vind ik het uitermate amusant om een zanger heel stoer van het podium af te zien duiken, om vervolgens zijn stagedive act te zien eindigen met zijn neus op de vloer, omdat niemand in het publiek hem opving.
Na 25 jaar optreden heb ik natuurlijk veel van dit soort miskleunen van nabij mogen aanschouwen. Diverse keren schreef ik er een stukje voor het fanclubblad van De Kast over onze missers.
Uit de tijd dat we nog als coverband op pad waren vertelde ik de volgende anekdote:  Midden in een geweldige Bono-imitatie in een klein kroegje in Noord-Holland stak zanger Syb enthousiast zijn microfoon de lucht in, waarna het apparaat in de driftig ronddraaiende ventilator terecht kwam en met een rotgang de zaal in geslingerd werd.
Als Syb de tekst van een liedje kwijt was richtte hij de microfoon altijd de zaal in om het publiek verder te laten zingen. In de vertolking van Led Zeppelins Stairway to Heaven was hij de draad al vrij gauw kwijt en heeft toen ruim vijf minuten met het zangapparaat naar de zaal staan wijzen.
De eerste drummer van De Kast, Dikkie Visser, had de gewoonte om zijn drumsolo te beëindigen, door op zijn drumkruk te gaan staan en er dan af te springen voor de laatste slag. Dat moest een keer misgaan en zo gebeurde toen de laatste slag er op een dag niet meer kwam, omdat Dikkie achterover van het podium donderde en uit het zicht verdween.
Midden in de Bryan Adams klassieker Run To You zit een prachtige tweestemmige gitaarsolo. Maar op het moment suprême zat één van de gitaristen (Peter of Syb) er een vakje naast. Het eindresultaat was zo vals dat ik drie nummers lang niet fatsoenlijk heb kunnen spelen van het lachen.
Van bassist Sytse herinner ik mij dat hij eens bij aanvang van een optreden, in het donker opkwam, onderuit ging, maar toch nog, bedolven onder de snoeren en een gitaarstandaard, op tijd de juiste basnoot wist te vinden.  Jammer dat zijn versterker nog niet aanstond!
Drummer nummer twee, Nico, had altijd de gevaarlijke gewoonte om aan het einde van een show, zijn drumstokken met een rotvaart de zaal in te slingeren. Ook dat moest een keer misgaan. Op een avond gooide hij één van zijn stokken door de brillenglazen van een vrouw in het publiek.
Natuurlijk kom ik zelf ook niet ongeschonden uit de strijd. In onze covertijd speelden we Unchain My Heart van Joe Cocker in een andere toonsoort dan de originele. Dat  kan voor toetsenisten erg vervelend uitpakken. Een gitarist schuift gewoon een vakje door met zijn hand of zet een capo op zijn gitaar, maar een toetsenman moet gelijk heel andere liggingen spelen. De dominante pianopartij liep voor geen meter meer in de nieuwe toonsoort, dus ik besloot mijn piano te transponeren. Op alle elektronische toetsenborden zit een zogenaamde transpose knop die het hele apparaat in een andere stemming zet. Zo kon ik dus in de originele liggingen blijven spelen, terwijl je de nieuwe toonsoort hoorde.
Maar ja, dan moet je niet vergeten om bij het volgende liedje de transpose functie weer uit te zetten. De eerste maten van Toto’s Hold The Line waren dan ook niet om aan te horen.
Zo lang als De Kast bestaat, maak ik de programma’s. Dat ging altijd goed. Tot dat ene optreden kwam waarbij het gruwelijk mis ging. Per ongelijk waren de programma’s van die avond en die van een week eerder, waarvan ik nog een restant had, door elkaar gekomen. De ene helft van de band had dus een andere setlist voor z’n neus dan de andere. Na een aantal nummers stonden we op het podium, de programma’s in de handen, minutenlang met elkaar te overleggen voordat we doorhadden wat er mis ging.
Niet alle gebeurtenissen waren om met plezier aan terug te denken.
Zo speelden we rond 1995, toen we net wat bekendheid kregen met onze single Een Teken Van Leven, in het voorprogramma van The Golden Earring. We werden als een schoolbandje behandeld door de crew van de hoofdact. We mochten pas na uren het podium op en toen hadden ze de stroom eraf gehaald. Die werd er pas weer opgezet toen de heren uitgegeten waren. Ondertussen stond het publiek al op de ramen te bonken om naar binnen te mogen.
De volgende dag stond er een stuk in de krant waarin wij overal de schuld van kregen. Bovendien hadden we, volgens de organisatie, een paar flessen cola uit de kleedkamer mee gejat. En dat terwijl The Earring er om bekend stond flessen whiskey voor thuis in hun rider te zetten. Pfff, we lusten geeneens cola.
Een ander vervelend voorval in die periode was dat bij een optreden in de buurt van Dokkum, Syb z’n microfoon onder stroom kwam te staan. Hij kreeg een schok, kon het ding niet meer loslaten en is toen van het podium gedoken alsof het een duikplank betrof. Door de val op de vloer vloog gelukkig de microfoon uit zijn handen.
Ook beslist geen leuke gebeurtenis was de heisa rond een optreden van ons op het Veenhoop festival. Onze roadmanager had voor de show een aantal bejaarde mensen verzocht van het podium af te gaan, vanwege de drukte en de veiligheid. De volgende dag was in de krant te lezen dat De Kast niet meer welkom was op de Veenhoop. Eén van de bejaarden bleek de organisator van het festival te zijn geweest, die een aantal vrienden aan het rondleiden was.
De man had zich niet bekend gemaakt, maar zijn conclusies getrokken. Die week hebben we het misverstand, onder grote media belangstelling, met de desbetreffende man uitgepraat, maar voor het Veenhoop festival zijn we nooit meer gevraagd. Het optreden in een enorme feesttent in Echtenerbrug werd ruw verstoord door een windhoos. Gelukkig kwam de hoos ver voor aanvang van de show voorbij, zodat er nog niet al te veel publiek aanwezig was. Van de band was ik als enige al ter plaatse. De pakweg dertig meisjes die al voor het podium stonden, werden gelukkig weer naar buiten geloodst, omdat ze te vroeg waren. Net toen ik mijn toetsen wat stond te testen, zag ik de lange kant van de tent omhoog komen. Aanvankelijk dacht ik dat er een vrachtwagen aan de buitenkant tegen de tent op reed, maar de vloer bleef omhoog komen. Langzaam begonnen de dikke aluminium palen te kraken en te buigen. Op een gegeven moment heb je dan dan wel door dat het foute boel is. Iedereen in de tent maakte zich uit de voeten. Ik sprintte naar een opening en nam een duik. Vlak achter mij donderde de tent in elkaar. Toen ik opkeek bleek ik naast een bus te liggen die gevaarlijk begon te wankelen. Ik krabbelde weer op en nam nog een duik. Toen ik omkeek aanschouwde ik een scene uit een film. Het regende pijpenstelen op de verwoeste feesttent. Overal waren mensen aan het schreeuwen. Er lagen er nog een paar onder de tent. Het was inmiddels helemaal donker en in een oogwenk stond het vol ambulances en politie. Het was een puinhoop en toch was er één beeld van ongelofelijke schoonheid. Nooit zal ik de aanblik vergeten van mijn toetsenborden, die op het podium overal boven uitstaken. Schijnbaar ongeschonden, maar in de stromende regen, af en toe verlicht door het zwaailicht van de ziekenauto.

Zo kan ik natuurlijk nog tijden doorgaan na 25 jaar rock ’n rol. Als ik nog wat vermeldenswaardige gebeurtenissen herinner, zal ik deze blog udaten of een nieuwe maken.

Nieuwste Blog

Zwartkoprietzanger

Met de Zwartkoprietzanger heb ik mijn eerste nieuwe soort van 2024 binnen!

> Lees meer 11-03-2024

Ralreiger

Na 20 jaar de Ralreiger in Nederland nu wel op de foto.

> Lees meer 02-12-2023

Quote van de dag

 • 11-04-2024

  “ Eind jaren 90 speelden we met De Kast samen met Kayak in de Vrienden van Amstel. Zanger Max Werner was een vreselijk aardige man, maar had toen al een broze gezondheid. RIP! ”

 • 18-03-2024

  “ Al mijn eerdere waarnemingen van Taigarietgans werden niet goed gekeurd, maar na jaren heb ik er eindelijk eentje die wel een groen vinkje heeft gekregen... ”

 • 18-12-2023

  “ Nog altijd ga ik iedere dag even te vogelen om mijn daglijst bij te werken. Soort van de dag: Parelduiker! Nooit eerder kreeg ik die - levend - voor de lens ”

 • 19-09-2023

  “ Roger Whittaker had een wereldstem. Daarmee zong hij fantastische Engelstalige songs. Jammer genoeg wisten de Duitsers hem in te palmen en ging hij vreselijke schlagers zingen. RIP! ”

 • 25-06-2023

  “ Vandaag ontdekte ik 2 Patrijzen in het Lauwersmeergebied. Inmiddels is deze soort zeldzaam geworden in Friesland. Voor mij ook de eersten die ik hier in 't noorden op de foto kreeg. ”

 • 21-06-2023

  “ In 2001 reed ik voor 18 Vale Gieren helemaal naar Zeeland, maar toen fotografeerde ik nog niet. Vandaag kon ik er wel een plaatje van maken....... bij mijn oude woonplaats Dokkum! ”

 • 27-05-2023

  “ Bruce Springsteen is nog altijd 1 brok energie. Maar ik ging voor pianist Roy Bittan. Hij gaf kleur aan Meatloaf, Dire Straits en Springsteen. Ik vergat spontaan die vreselijke Arena ! ”

 • 25-05-2023

  “ Ik heb nooit veel met zangeressen gehad, maar voor o.a. Tina Turner had ik wel een zwak. Ik zag haar ooit schitteren in het stadion van Fc Utrecht. Gisteren overleed ze. RIP... ”

 • 11-05-2023

  “ Eindelijk een Wielewaal vrij voor de lens. Knalgeel en luidruchtig, maar steeds onzichtbaar in het groen! De vogel was schors van takken aan het strippen, waarschijnlijk voor z'n nest. ”

 • 06-05-2023

  “ Nooit eerder zag ik zo veel Tapuiten bij elkaar, de paaltjes zaten er vol mee in de Kollumerwaard! Als ik de vogels in het veld rondom meetel, kom ik waarschijnlijk op zo'n 100 Tapuiten! ”

 • 07-04-2023

  “ Vandaag veel vogeltrek, overal zwermpjes Kramsvogels, wederom een Rode Wouw en m'n eerste Beflijster van dit jaar. Op zo'n 2,5 m bleef de vogel voor mij poseren! ”

 • 06-04-2023

  “ Eén voor één keren onze broedvogels terug van hun winterverblijven. Het blijft ieder jaar weer mooi om de eerste Zwartkoppen, Roodstaarten en Blauwborsten te verwelkomen. ”

 • 03-04-2023

  “ De Klapekster is één van mijn favoriete vogels. Het is een wintergast die steeds naar de zelfde plekken terugkeert. Dit jaar vond ik er eentje in de Kollumerwaard op 10 minuten rijden van mijn huis! ”

 • 24-03-2023

  “ Na de Alpengierzwaluw van gisteren, vandaag een nieuwe tuinsoort: geplaagd door wat Zwarte Kraaien vloog er laag een RODE WOUW over mij heen. Tevens een nieuwe jaarsoort! ”

 • 23-03-2023

  “ Na 2 dagen nagelbijten, kon ik vanmorgen naar de, gelukkig nog aanwezige, ALPENGIERZWALUW langs de snelweg bij Franeker. Mijn eerste nieuwe soort voor Nederland in 2023! ”

 • 20-02-2023

  “ Net als vorig jaar zit er weer regelmatig een Witgatje rond de ijsbaan in Kollum. Die zie ik maar een aantal keer per jaar, dus ik probeer 'm, zo dicht bij huis, zo vaak mogelijk op mijn daglijst te krijgen. ”

 • 13-02-2023

  “ Opmerkelijk veel Vuurgoudhaantjes deze winter! Vanmorgen weer 3, op verschillende locaties. De teller staat in 2023 op 34 exemplaren. Nooit eerder zag ik er zo veel in anderhalve maand! ”

 • 06-12-2021

  “ Eind jaren 90 zaten wij met De Kast in 'The Night Of The Proms' onder leiding van John Miles. Later zag ik hem tijdens concerten van Joe Cocker en Tina Turner. Wat een geweldige muzikant! R.I.P. ”

 • 24-08-2021

  “ Zonder een goed fundament van Bas en Drums, kunnen de Gitaristen en Toetsenisten niet excelleren in een band. Alleen daarom al vond ik Charlie Watts een prima drummer. R.I.P. ”

 • 19-04-2021

  “ 9 mei 1978 luisterde ik vanuit bed stiekem naar de radio en hoorde PSV de UEFA cup winnen. Willy v/d Kuylen scoorde de 3-0. Sindsdien ben ik PSV supporter. Willy R.I.P. ”

 • 15-09-2020

  “ Van mij mag het verboden worden om huiskatten vrij naar buiten te laten. Ik heb erg veel last van katten die in mijn tuin komen vissen in de vijver, m'n tuinvogels de stuipen op 't lijf jagen of de border als kattenbak gebruiken. 'T is mijn huisdier niet, maar hij komt hier wel! ”

 • 01-06-2020

  “ Bijna mijn volledige platencollectie op zolder komt uit de winkel ZINNEBEELD in Groningen. Vanaf mijn 17e struinde ik daar regelmatig. Eigenaar Henk Drenth werd steeds onzichtbaarder tussen de groeiende berg dozen. In maart overleed hij. R.I.P. ”

 • 09-05-2020

  “ Little Richard overleden. Voor mijn tijd, maar veel van mijn helden zijn door hem beïnvloed. Ik vond die jaren 50 rock 'n rol altijd wat te braaf, maar Little Richard was daar een uitzondering op. Lekker rauw! RIP ”

 • 13-04-2020

  “ Louis van Dijk overleden. Voor mij was hij de beste Nederlandse pianist ooit. De enige die ongestraft kon switchen tussen Jazz, klassiek en pop. Zo'n 10 jaar geleden zag ik hem live aan het werk in Dokkum. Onnavolgbaar! R.I.P. ”

 • 16-02-2020

  “ Aanrader: 'Sound of the Blues & Americana'. Een theatershow gepresenteerd door Johan Derksen met topmuzikanten uit Nederland en geweldige zangers en zangeressen uit Engeland en Amerika. Dit noem je pas een TOPSHOW Wilfred! ”

 • 12-02-2020

  “ DWDD stopt. Daar ben ik niet zo rouwig om. De gasten kregen, volgens mij, de instructie om zo overdreven mogelijk hun verhaal te doen. Bovendien ergerde ik mij er vaak aan dat een complete band met instrumenten moest aanrukken voor een halve minuut muziek! ”

 • 07-06-2019

  “ Zowel in zijn New Orleans stijl van pianospelen, als met zijn raspende stem was Dr John herkenbaar uit duizenden. Ik denk dat iedere pianist die blues speelt, wel een beetje door hem beïnvloed is. Op 6 juni j.l. overleed hij op 77 jarige leeftijd R.I.P. ”

 • 28-01-2019

  “ Toen ik een jaar of 15 was voetbalde ik iedere middag op het veldje voor ons huis. Ik deed dan net of ik topscorer Jurrie Koolhof van PSV was. Jaren later ontmoette ik hem, een rustige, aardige man. Vandaag overleed hij, veel te jong... ”

 • 25-10-2018

  “ Eén van mijn grootste helden is overleden. Ik heb al zijn muziek en zeker 4 keer zag ik Tony Joe White live optreden. In 2004 mocht ik zelfs met Harry de Jong mee, naar een interview in Amsterdam. Tony Joe bedankt en RIP ! ”

 • 01-08-2018

  “ Net het levensverhaal van Henk Westbroek in één ruk uitgelezen. Met De Kast hebben we veel te maken gehad met vooral Henk Temming, maar ook met Westbroek. Bovendien ken ik schrijver Martin Groenewold. Voor mij een boek vol herkenning dus. ”

 • 21-04-2018

  “ Tijdens de show van Het Klein Orkest herhaalde zanger en cabaretier Harry Jekkers steeds maar weer wat voor amateurs ze eigenlijk waren, maar zelden zag ik zo'n professional aan het werk als Harry Jekkers! ”

 • 03-10-2017

  “ De muziek van Tom Petty leerde ik begin jaren 80 kennen door een concert dat ik opnam van de radio. In 1987 zag ik Petty met de Heartbreakers in het voorprogramma van Bob Dylan live in Ahoy. Dylan had wel thuis mogen blijven. Tom Petty R.I.P. ”

 • 07-09-2017

  “ Samen met cabaretier Rients Gratama behaalden we met De Kast in het jaar 2000 met onze Simmertime shows, voor het eerst in de geschiedenis een Gouden 'plaat' , voor een Friestalige productie. Rients overleed gisteren op 85 jarige leeftijd. ”

 • 03-09-2017

  “ Op zolder liggen zeker 5 lp's van Steely Dan en nog steeds gaat er hier geen feestje voorbij, zonder dat er regelmatig één van hun prachtige liedjes voorbij komt. Vandaag overleed Walter Becker, de helft van Steely Dan... ”

 • 02-04-2017

  “ Roland is een belangrijk toetsenmerk geweest in mijn carrière. Ik speelde op heel veel verschillende types, maar het meest op de RD elektrische piano's. 'In Nije Dei' speelde ik op de RD 500 en op dit moment bezit ik de RD 800. Gisteren overleed de oprichter van Roland. ”

 • 19-03-2017

  “ Chuck Berry is op negentig jarige leeftijd overleden. Hij wordt gezien als de grondlegger van de Rock 'n Rol. Dat deze kwalificatie terecht is, merk ik als gitaarleraar doordat leerlingen liedjes van hem nog regelmatig aanvragen, vooral Johnny B Goode natuurlijk... ”

 • 01-02-2017

  “ Arjen Lubach maakte onder het pseudoniem 'Slimme Schemer' in 2001 een grappig lied (Jelle) over een fan van ons bandje De Kast. Dik 15 jaar later wordt een filmpje van Lubach over Donald Trump 50 miljoen keer bekeken op internet. 'Lubach op Zondag' is erg leuk! ”

 • 22-12-2016

  “ €4,7 miljoen schade aan huizen, €5,1 miljoen aan spullen, €1,5 miljoen aan auto's, 482 ongevallen behandeld, 15 blinde ogen, 1 geamputeerde hand en 31 verloren vingers. Oorzaak: VUURWERK! Het was een rustige jaarwisseling, zo meldde Teletekst op 1 januari 2016... ”

 • 19-12-2016

  “ Ieder jaar schijnen er zo'n 1000 nieuwe kerstliedjes te worden aangeboden bij de Nederlandse radio, maar men blijft daar vasthouden aan de oude kerstsongs. Ook met De Kast hebben we veel energie gestoken in een paar mooie kerstnummers, maar ze maken geen kans op airplay in Hilversum. ”

 • 14-10-2016

  “ Het 'Gouden Televizier-ring Gala' leverde weer tenenkrommende televisie op. Veel leuker was het nieuws dat Bob Dylan de Nobelprijs voor de literatuur heeft gewonnen. Eindelijk eens iemand die ik ken en waardeer en niet een onbekende schrijver uit de oerwouden van Centraal Afrika... ”

 • 17-09-2016

  “ Na een paar jaar voetbalwedstrijden kijken van een bedenkelijk laag niveau, stond ik op het punt mijn Fox Sport Eredivisie abonnement op te zeggen. Net op tijd kwam echter de prijsverlaging, waardoor we nog maar €7,50 p.m. betalen. Daar wil ik nog wel wat gestuntel voor door de vingers zien. ”

 • 24-08-2016

  “ Mart Smeets is gestopt als sportverslaggever. In mijn jeugd zat ik zondagsavonds om 5 voor zeven te hopen dat niet Tom Egbers, maar Mart Smeets het voetbal zou presenteren. Later heb ik hem een paar keer gesproken. Een man met stijl en een erg goede muzieksmaak! ”

 • 22-08-2016

  “ Toots Thielemans is op 94 jarige leeftijd overleden. Hij was één van de beste mondharmonica bespelers ooit. Voornamelijk een jazzmuzikant, maar iedereen kent melodieën van hem. Wat dacht je van tunes van o.a. de film Turks Fruit, politieserie Baantjer of Sesamstraat... ”

 • 03-08-2016

  “ Popband 'De Staat' krijgt een miljoen euro subsidie. Ik denk dat hiermee het hek van de dam is, want er zijn in Nederland nog honderden artiesten professioneel in de popmuziek actief, die het niet makkelijk hebben. Waar ligt dan de grens? ”

 • 25-04-2016

  “ Als er weer een artiest overlijdt, blijkt diegene voor iedereen opeens een voorbeeld te zijn geweest. Nu lijkt het weer of ik de enige ter wereld ben, die nooit iets heeft gehad met Prince. Om zeker te zijn heb ik nog een aantal Youtube filmpjes bekeken, maar nee, niet mijn ding... ”

 • 25-03-2016

  “ Voordat we met De Kast eind jaren negentig op het jaarlijkse sportgala moesten optreden, kwam ik tijdens het schminken tussen Mart Smeets en Johan Cruijff te zitten. Ik heb alleen maar zitten genieten en geen woord gezegd…voor mij is hij de beste voetballer aller tijden. ”

 • 21-03-2016

  “ Wel vaker hoor je het argument 'traditie' om aan te geven dat iets zou moeten blijven bestaan. Net alsof er geen slechte tradities bestaan. Het kievitseieren rapen mag niet meer, maar natuurlijk zit er weer een gedoog constructie aan vast: Je mag er nog wel naar zoeken... ”

 • 15-02-2016

  “ Misschien is Paul McCartney wel de belangrijkste persoon geweest in de popmuziek. Ik hoor nog steeds zoveel bandjes en artiesten die duidelijk beïnvloed zijn door zijn liedjes. In juni staat hij op Pinkpop. Ik zou hem graag een keer live zien, maar ik moet zelf optreden op die dag... ”

 • 19-01-2016

  “ Na David Bowie weer een muzikale grootheid heengegaan, Glenn Frey, mede oprichter van The Eagles, zag ik in 1996 in de Kuip schitteren. Een jaar voor onze grote doorbraak met De Kast stonden wij daar met zijn allen op de eerste rij. Het kaartje heb ik nog... ”

 • 11-01-2016

  “ In 2004 vroeg een vriend mij, of ik mee ging naar David Bowie in de Arena. Hij had een kaart over. Hoewel ik geen groot fan ben, kende ik het meeste van zijn werk toch wel. Van die muziek die ik, naar mate ik ouder werd, steeds meer ging waarderen... ”

 • 27-12-2015

  “ Ik was nooit zo'n James Bond aanhanger, maar Casino Royale, de eerste film met Daniel Craig, kon ik wel waarderen. Spectre, de aflevering die vorige maand uitkwam, heeft echter weer de clichématige voorspelbaarheid van veel Bondfilms uit het verleden. ”

 • 21-12-2015

  “ Het was een eer om in het voorprogramma te mogen spelen van het afscheidsconcert van NORMAAL afgelopen zaterdag. Ik ken de band al mijn hele leven en heb een aantal concerten bezocht. Ze hebben een unieke rol gespeeld in de Nederlandse popgeschiedenis! ”

 • 17-12-2015

  “ Een Amerikaans bedrijf biedt reizen naar Nederland aan waarbij deelnemers onbeperkt op ganzen mogen schieten. Nederland is voor een aantal ganzensoorten het belangrijkste overwinteringsland, maar het schieten erop is blijkbaar toegestaan.... ”

 • 13-12-2015

  “ Zangeres Adele is weer enorm hot momenteel. Tijdens het beluisteren van haar nieuwe single irriteerde ik mij voor het eerst aan haar stemgeluid. Gisteravond kreeg ik in een interview van haar zelf de bevestiging: "Mijn stem is niet meer zo mooi, als voor ik stopte met roken" ”

 • 30-11-2015

  “ "Het uitbrengen van platen heeft tegenwoordig niet echt zin meer met de huidige houding tegenover Nederlandse artiesten van de radio samenstellers." Met deze woorden maakte Gordon bekend te stoppen met zingen. Ik ben bang dat hij gelijk heeft! ”

 • 19-11-2015

  “ Chinese wetenschappers hebben het eiwit ontdekt waarmee onder meer vogels en schildpadden kunnen bepalen waar het noorden en het zuiden is. De eiwitdeeltjes waren zelfs zo magnetisch dat ze aan ijzeren instrumenten van de onderzoekers bleven kleven.. ”

 • 05-11-2015

  “ Op dit moment rijst de vraag of er Kattenbelasting moet komen. Ik ben een dierenvriend, maar ik word hels als ik een kat mijn tuin zie binnentreden. Ze verjagen de vogels die ik lok, beschadigen mijn Koikarpers en halen bloembakken leeg om er in te... ”

 • 04-11-2015

  “ Foppe de Haan blijft tot de kerst trainer van S.c. Heerenveen. Foppe heeft in het verleden bewezen dat hij ieder seizoen weer in 'no time' een team wist te smeden van een waar vreemdelingen legioen. Hij kan mij daarom niet lang genoeg blijven! ”

 • 03-11-2015

  “ Zwanendrifters vangen Knobbelzwanen en knippen een stuk van hun vleugelbot af, zodat ze niet meer kunnen vliegen. De jongen die daarna geboren worden, verhandelen ze. Belachelijk dat dit middeleeuwse beroep pas in 2016 verboden wordt, net ná het broedseizoen. ”

 • 06-09-2015

  “ De bioscoopfilm over Amy Winehouse is een mooie documentaire geworden . Het blijft pijnlijk om te zien dat iemand met zo veel talent zichzelf volledig naar de vernieling helpt met drank en drugs, omdat ze het (artiesten) leven niet aan kan. ”

 • 09-08-2015

  “ Na 'Gijp' en 'Kieft' heb ik nu ook het volgende inhoudsloze boek van Michel van Egmond gelezen. Waarom ik dat doe, weet ik niet precies, waarschijnlijk ter ontspanning. Steeds als ik een boek van Van Egmond uit heb denk ik: "wat heb ik nu eigenlijk gelezen?" ”

 • 01-08-2015

  “ Zoals ieder jaar verbaas ik mij wederom over het enthousiasme over de Gay-parade. Volgens mij zetten homofielen zichzelf daarmee voor gek en werkt het averechts voor de acceptatie. Onderzoek heeft nu uitgewezen dat dit inderdaad zo is! ”

 • 19-07-2015

  “ Er is vandaag zulk groot nieuws dat ik dit toch even hier moet vermelden. Het staat in dik gedrukte letters bovenaan op de telegraaf site: De eerste foto's van de bruiloft van Rian Donders, de zus van Roy Donders, circuleren op internet!!! Het is maar dat je het weet........ ”

 • 04-07-2015

  “ De Tour de France is weer begonnen en daarmee mijn zomergevoel. Wel triest om te vernemen dat mijn favoriet van de afgelopen jaren, Andy Schleck, die vorig jaar vroegtijdig moest stoppen met wielrennen, momenteel een fietsenwinkel runt... ”

 • 20-05-2015

  “ De voorronde van het songfestival heb ik na het optreden van Trijntje uitgezet. De voorafgaande 3 liedjes vond ik beter dan het vervelende why why why. We hebben één van onze beste zangeressen mee laten doen met één van de irritantste liedjes... ”

 • 15-05-2015

  “ Met De Kast hadden we in 1993 de eer in het voorprogramma van Bluesgigant BB King te mogen spelen. Vanmorgen overleed de aimabele muzikant, die tevens zeer belangrijk is geweest voor de rechten van donkere mensen in Amerika. Zijn handtekening heb ik nog. ”

 • 17-03-2015

  “ De 70 jarige zangeres Bettye Lavette trok zich, tot mijn genoegen, gisteravond in De Wereld Draait Door geen moer aan van de schandalig korte tijd die artiesten in het programma krijgen. Ze begon lekker 5 keer opnieuw totdat haar geluid goed was. Yo Bettye! ”

 • 16-03-2015

  “ In de jaren tachtig waren alle bandjes in Nederland in de ban van TOTO. Met de leden van De Kast ging ik naar een concert in Ahoy. De broertjes Porcaro leefden toen nog alledrie. Niet lang daarna overleed drummer Jeff en gisteren blies bassist Mike zijn laatste adem uit... ”

 • 17-02-2015

  “ Een schadelijk dier als de Muskusrat mag wel gevangen worden, maar niet gegeten. Weer zo'n merkwaardige wet in dit land. Jaarlijks worden er meer dan 100.000 vernietigd! CDA'r Henk Lammers vind dat ze op ons menu moeten komen. Ik ben wel benieuwd hoe ze smaken... ”

 • 11-02-2015

  “ Australië gaat mee doen aan het Eurovisie songfestival! Down Under schijnen ze al jaren verslingerd te zijn aan dit smakeloze liedjes festijn. Alleen als ze AC/DC afvaardigen ga ik kijken, maar het zal wel weer iets Kylie Minogue-achtigs worden..... ”

 • 04-02-2015

  “ Die tranferperiode halverwege het voetbalseizoen kan echt niet. Het is enorme competitie vervalsing. Afgelopen week is Sc Heerenveen z'n grootste talent kwijtgeraakt aan Ajax. Aan het begin van het seizoen zijn voor die speler veel seizoenkaarten verkocht! ”

 • 19-01-2015

  “ Ik was het dit weekend roerend eens met Giel Beelen. De bierdouche die de winnaar van de popprijs ten deel valt, is een gebrek aan respect voor de artiest en zijn dure instrumenten. Mijn piano is ook eens vernield door zo'n biergooiende student. ”

 • 17-01-2015

  “ Gisteravond prachtige docu gezien over Doe Maar. Vol situaties die ik herkende uit onze toptijd met De Kast. Wat ik me voor het eerst besefte was dat zij een veel jonger publiek hadden dan wij. Die totale gekte onder kinderen van nauwelijks 12 jaar heeft Doe Maar de das om gedaan. ”

 • 14-01-2015

  “ Ja hoor, daar is ie weer. Na de zwarte pieten discussie, volgt... de Kievitsei discussie! Ik ga gewoon af op de feiten en die zeggen dat de populatie van kieviten in 2013 bijna gehalveerd was ten opzichte van 1996. Voorlopig ophouden met rapen lijkt me dan. ”