Blog / Nieuws

Weekje Tenerife

Datum: 02 maart 2015

De Canarische eilanden ten westen van Afrika spraken mij eigenlijk nooit zo aan.
Kale rotseilanden met een handvol endemische vogelsoorten.
Ik stond dan ook niet erg te springen om eind februari mee te gaan, voor een familie-uitje
naar Tenerife.  Wanneer ik tien minuten in de zon heb gelegen begin ik mij namelijk alweer stierlijk te vervelen.
Als er dan geen leuke plekjes in de buurt zijn om vogels te spotten, hoef ik niet mee.
Toch liet ik mij tijdens een verjaardagsfeestje, na een paar borrels,  ompraten en boekte bij.
Daar heb ik geen spijt van gekregen! Vanaf de eerste minuut na aankomst in het hotel in het zuidwesten van Tenerife, zag en hoorde ik overal om mij heen vogels.

Dag 1
Toen ik de balkondeur van onze kamer opende, dansten de klanken van mijn eerste nieuwe soort me al tegemoet: “Tjiftjaf tjaf tjif tjaf tjif….” De Canarische Tjiftjaf klonk bijna zoals zijn neefje uit
Nederland. Toch had ik in mijn vogelgids gelezen, dat ze een explosief geluid als van de Cetti’s Zanger voort zouden brengen.
De Canarische Tjiftjaf bleek deze week de meest algemene vogel te worden, die ik zou horen en zien.
Overal klonk zijn deuntje, of het nou in een druk uitgaanscentrum of in een dicht laurierbos was.
Daarnaast produceerde het kleine vogeltje inderdaad ook regelmatig zijn Cetti’s Zanger imitatie.

Canarische Tjiftjaf feb 2015 1

 

Recht voor het hotel bevond zich een middenberm met mooi gemaaid gras waar eigenlijk altijd wel Merels op aan het foerageren waren.
Aan de andere kant van de weg lag een stuk grond met allemaal rommelhoekjes en struiken. Er kwetterden wat Spaanse mussen, koerden wat Turkse Tortels en er kwam een Puttertje voorbij.
Vanuit mijn linker ooghoek zag ik een Pieper langs schieten. De Berthelotspieper, mijn tweede nieuwe soort binnen een uur na aankomst! Het lukte me een bewijsplaatje te schieten, maar later deze week zou ik veel betere foto’s van deze soort kunnen maken.
Toen ik de weg weer overstak naar het hotel, hoorde ik een Grote Gele Kwikstaart boven me.
Er bleek een paartje op de dakrand te zitten. Ook deze soort zou ik dagelijks rond het hotel waarnemen.
Een wandeling van het hotel naar de zee leverde deze eerste dag nog wat leuke soorten op: wat zingende Zwartkoppen, veel Rotsduiven en een overvliegende Torenvalk.

Dag 2
Toen de overige leden van het gezelschap na het ontbijt, richting het zwembad verdwenen, besloot ik de omgeving van het hotel eens wat beter te verkennen. Al dwalende door de straten van Costa Adeje, kwam ik steeds dichter bij de voet van een hoge berg. Net nadat de bebouwing ophield, vond ik een veld vol cactussen en lage stekelstruikjes. Meteen hoorde ik een Kleine zwartkop roepen. Een vertrouwd geluid, dat ik van de vele vakanties in Zuid Europa kende. Na een tijdje posten, kwam de grasmus heel even uit de struikjes, om mij een foto te gunnen.

Kleine Zwartkop feb 2015 small 1

Ik volgde de Kleine Zwartkop verder het terrein op, toen ik plotseling een Klauwier op een cactus zag zitten.
De snelheid waarmee ik een bewijsplaatje probeerde te schieten bleek ongegrond, want de Canarische Woestijnklapekster was in het geheel niet schuw.

Canarische Woestijnklapekster feb 2015 small 2

Een uur lang vermaakte ik mij prima met een paartje Klapeksters, totdat ik in de verte een Pimpelmees hoorde roepen. Ik lokaliseerde het geluid en spoedde mij de juiste richting uit.
Al gauw zag ik een Tenerife Pimpelmees in de dakgoot van een leegstaande villa zitten roepen. Hij was een nest aan het maken in een gat in de gevel.
Ook dit vogeltje was behoorlijk tam en kwam gezellig in het boompje zitten waaronder ik stond. Ik moest er bij weg lopen om een foto te kunnen maken. Het blauw van de mees is veel donkerder dan dat van de Pimpels bij ons.

Tenerife Pimpelmees feb 2015 small 1

Dag 3
Voor deze dag huurde ik een auto, om een aantal vogelsoorten op te zoeken, die zich verder van het hotel moesten bevinden. Ik liet mij leiden door een zeventienjaar oud verslag, dat ik van internet had
uitgeprint. Een recentere had ik niet kunnen vinden.
Mijn eerste halte zou zich in de bergen, net na het plaatsje Arona, moeten bevinden bij een enorme Dennenboom. Op de weg ernaartoe vloog er een Kleine Zilverreiger langs, waarschijnlijk op zoek naar water.
De Dikke Denneboom stond er nog steeds! In de struiken er omheen zag ik een stuk of tien Kanaries, de stamvader van alle als kooivogel gehouden Kanaries!
De Vlaming, schrijver van het verslag dat ik bij mij had, zag zeventien jaar eerder op deze plek ook nog de Blauwe Vink en het Tenerief Goudhaantje. Die kon ik hier niet vinden, maar ik was al lang blij met mijn Kanaries.

Mijn tweede vogelstop van de dag werd een grote picknickplaats boven Vilaflor. Volgens de Belg was dit de beste plek ter wereld om de Blauwe Vink waar te nemen, alhoewel hij ze er zelf niet zag.
Het waaide er stevig, maar de vinken waren thuis. Overal vlogen groepjes Kanaries rond met daar tussen een stuk of 15 Blauwe Vinken. Vooral de waterkraantjes trokken veel vogels. Ook een paar (Canarische) Grote Bonte Spechten, konden de verleiding van een de druppelende kraan niet weerstaan. De vogels waren tot op een paar meter te benaderen. Na een uurtje rondstruinen over de picknickplaats had ik mooie plaatjes van de drie bovengenoemde soorten.

Blauwe Vink feb 2015 small 4

Kanarie feb 2015 small 5

Het was nog vroeg in de middag, dus ik besloot een volgende plek uit het verslag te bezoeken.
Daarvoor moest ik weer afdalen en een vuurtoren aan de kust zien te vinden.
Na een ‘Repsol’  tankstation buiten Las Galletas, die ik snel gevonden had, moest ik direct na een bananen plantage linksaf een landweg in. Die weg heb ik helaas niet kunnen vinden. Misschien was die er ook helemaal niet meer, want ik heb wel degelijk mijn best gedaan.
Wel vond ik een andere ingang in het gebied, een kilometer ten westen van de vuurtoren, nabij Palm Mar.
Tijdens de wandeling van een paar uur door een soort van ‘western’ landschap, zag ik drie Brilgrasmussen en vele Berthelots Piepers. De Piepers lieten mij eveneens tot op enkele meters naderbij komen.

Berthelotspieper feb 2015 small 3

Dag 4
Net naast het Hotel ontdekte ik een langgerekt park dat honderden meters doorliep.
Terwijl ik er doorheen slenterde, bedacht ik me, dat dit een perfect plekje zou zijn voor een Hop.
Binnen tien minuten zag ik er daadwerkelijk eentje in het gras zitten!
Ook deze vogel was weer uitermate tam. Eenmaal lukte het me om binnen drie meter afstand van de Hop te komen.

Hop feb 2015 small 3

Toen ik ’s middags in het zwembad lag te dobberen en omhoog keek zag ik een Barbarijse Valk rondcirkelen. Ik kende de soort van mijn vogelreis naar Israël, twee jaar geleden.
Langs de kust zag ik deze dag een Regenwulp en een drietal Steenlopers.

Dag 5
Deze dag leverde mij geen nieuwe soorten op, maar ik vermaakte mij nog prima met de bekende vogels om mij heen.

Dag 6
Wederom een auto gehuurd, ditmaal om een poging te doen om de twee zeldzame duivensoorten van het eiland in beeld te krijgen.
Daarvoor moesten mijn vriendin, die ditmaal mee wilde en ik naar het uiterste zuidwesten van Tenerife rijden. Volgens de beschrijving van mijn Vlaamse vriend boden de laurierbossen rond het plaatsje Erjos, een goede kans op de Laurierduif en de Bolles Laurierduif.
Eerst keken we even in de vijvers langs de weg, net voor Erjos. Evenals zeventien jaar geleden was daar niet veel meer te zien dan een paar Waterhoentjes en Meerkoeten.
Het weer zat niet mee. Het was koud en de laaghangende bewolking ontnam ons een goed zicht op de vallei. Toch was de wandeling door het spookachtige laurierbos schitterend en leverde een aantal leuke nieuwe soorten op.
Een aantal Teneriferoodborstjes, wat Canarische Vinken, een overvliegende Buizerd en veel Tenerife Goudhaantjes kruisten ons pad, maar geen spoor van welke duif dan ook.
De routebeschrijving klopte nog prima, maar een nieuw aangelegd uitkijk plateau, met prachtig zicht over een vallei vol Laurieren, bracht uiteindelijk de redding. Tijdens de wandeling terug deden we het plateau nog eenmaal aan.
Na een kwartier Laurierbladeren bestuderen, kwam er een Sperwer langs zeilen. Een Bolles Laurierduif schrok daar blijkbaar van, want even liet hij zich zien in een korte vlucht. Daar moesten we het mee doen wat de duiven betreft!
Vanuit de auto kon ik nog wel een Raaf, eveneens weer een Canarische ondersoort,  prachtig van dichtbij fotograferen. Ik had al heel wat Raven in diverse landen van Europa gezien, maar steeds op erg grote afstand.

Raaf feb 2015 small 2

Dag 7
Op deze laatste dag bezocht ik de bekende plekjes rond het hotel nog maar eens. Ver op zee zag ik nog een bruinige Gent duiken, vermoedelijk een juveniele Jan van Gent. Mijn laatste nieuwe soort deze week.
De afgelopen dagen had ik zo nu en dan een grote oranje vlinder zien rondfladderen. Ze maakte mooie glijvluchten met de vleugels in een V, maar ging nooit ergens zitten. In het lange park naast het hotel vond ik er uiteindelijk toch nog eentje die wel meewerkte.
Het betrof de Monarchvlinder, die normaal gesproken in Noord Amerika voorkomt. De monarchvlinder is niet de enige migrerende soort maar spant wat betreft de afgelegde afstanden de kroon. De vlinder trekt tot 4500 kilometer van de geboortegrond!

Monarchvlinder mrt 2015 small 1

Naast de vogels en de vlinder zag ik ook veel Canarische Hagedissen en een merkwaardige Krab.

Canarische Hagedis feb 2015 small 2

Grapsus adscensionis feb 2015 small 1

Tenerife is mij niets tegen gevallen. 35 soorten is geen hoog aantal, een middagje Lauwersmeer in mei levert mij meer dan 100 soorten op, maar de aantallen per soort vielen mij reuze mee.
De hele dag hoorde ik overal Merels,  Tjiftjaffen, Putters en Zwartkoppen zingen.
Met de Canarische Tjiftjaf, de Tenerife Pimpelmees, de Kanarie, de Bolles Laurierduif, de Canarische Woestijnklapekster, de Berthelots Pieper, de Canarische Vink, Raaf en  Grote Bonte Specht, en het Tenerife Goudhaantje heb ik 10 nieuwe soorten gezien en gefotografeerd en daar ben ik dik tevreden mee. Ik heb mij deze week geen moment verveeld!

Die gemiste Laurierduif moet ik een volgende keer nog maar eens binnen zien te halen…

VOOR AL MIJN NATUURFOTO’S VAN TENERIFE KLIK HIER: OBSERVADO.ORG

Nieuwste Blog

Bruce Springsteen

Als een wervelwind raast de 74 jarige Springsteen nog altijd door zijn 3 uur durende show!

> Lees meer 28-05-2023

LESBOS

Mijn Lesbos vogeltripje van 2023

> Lees meer 01-05-2023

Quote van de dag

 • 27-05-2023

  “ Bruce Springsteen is nog altijd 1 brok energie. Maar ik ging voor pianist Roy Bittan. Hij gaf kleur aan Meatloaf, Dire Straits en Springsteen. Ik vergat spontaan die vreselijke Arena ! ”

 • 25-05-2023

  “ Ik heb nooit veel met zangeressen gehad, maar voor o.a. Tina Turner had ik wel een zwak. Ik zag haar ooit schitteren in het stadion van Fc Utrecht. Gisteren overleed ze. RIP... ”

 • 11-05-2023

  “ Eindelijk een Wielewaal vrij voor de lens. Knalgeel en luidruchtig, maar steeds onzichtbaar in het groen! De vogel was schors van takken aan het strippen, waarschijnlijk voor z'n nest. ”

 • 06-05-2023

  “ Nooit eerder zag ik zo veel Tapuiten bij elkaar, de paaltjes zaten er vol mee in de Kollumerwaard! Als ik de vogels in het veld rondom meetel, kom ik waarschijnlijk op zo'n 100 Tapuiten! ”

 • 07-04-2023

  “ Vandaag veel vogeltrek, overal zwermpjes Kramsvogels, wederom een Rode Wouw en m'n eerste Beflijster van dit jaar. Op zo'n 2,5 m bleef de vogel voor mij poseren! ”

 • 06-04-2023

  “ Eén voor één keren onze broedvogels terug van hun winterverblijven. Het blijft ieder jaar weer mooi om de eerste Zwartkoppen, Roodstaarten en Blauwborsten te verwelkomen. ”

 • 03-04-2023

  “ De Klapekster is één van mijn favoriete vogels. Het is een wintergast die steeds naar de zelfde plekken terugkeert. Dit jaar vond ik er eentje in de Kollumerwaard op 10 minuten rijden van mijn huis! ”

 • 24-03-2023

  “ Na de Alpengierzwaluw van gisteren, vandaag een nieuwe tuinsoort: geplaagd door wat Zwarte Kraaien vloog er laag een RODE WOUW over mij heen. Tevens een nieuwe jaarsoort! ”

 • 23-03-2023

  “ Na 2 dagen nagelbijten, kon ik vanmorgen naar de, gelukkig nog aanwezige, ALPENGIERZWALUW langs de snelweg bij Franeker. Mijn eerste nieuwe soort voor Nederland in 2023! ”

 • 20-02-2023

  “ Net als vorig jaar zit er weer regelmatig een Witgatje rond de ijsbaan in Kollum. Die zie ik maar een aantal keer per jaar, dus ik probeer 'm, zo dicht bij huis, zo vaak mogelijk op mijn daglijst te krijgen. ”

 • 13-02-2023

  “ Opmerkelijk veel Vuurgoudhaantjes deze winter! Vanmorgen weer 3, op verschillende locaties. De teller staat in 2023 op 34 exemplaren. Nooit eerder zag ik er zo veel in anderhalve maand! ”

 • 06-12-2021

  “ Eind jaren 90 zaten wij met De Kast in 'The Night Of The Proms' onder leiding van John Miles. Later zag ik hem tijdens concerten van Joe Cocker en Tina Turner. Wat een geweldige muzikant! R.I.P. ”

 • 24-08-2021

  “ Zonder een goed fundament van Bas en Drums, kunnen de Gitaristen en Toetsenisten niet excelleren in een band. Alleen daarom al vond ik Charlie Watts een prima drummer. R.I.P. ”

 • 19-04-2021

  “ 9 mei 1978 luisterde ik vanuit bed stiekem naar de radio en hoorde PSV de UEFA cup winnen. Willy v/d Kuylen scoorde de 3-0. Sindsdien ben ik PSV supporter. Willy R.I.P. ”

 • 15-09-2020

  “ Van mij mag het verboden worden om huiskatten vrij naar buiten te laten. Ik heb erg veel last van katten die in mijn tuin komen vissen in de vijver, m'n tuinvogels de stuipen op 't lijf jagen of de border als kattenbak gebruiken. 'T is mijn huisdier niet, maar hij komt hier wel! ”

 • 01-06-2020

  “ Bijna mijn volledige platencollectie op zolder komt uit de winkel ZINNEBEELD in Groningen. Vanaf mijn 17e struinde ik daar regelmatig. Eigenaar Henk Drenth werd steeds onzichtbaarder tussen de groeiende berg dozen. In maart overleed hij. R.I.P. ”

 • 09-05-2020

  “ Little Richard overleden. Voor mijn tijd, maar veel van mijn helden zijn door hem beïnvloed. Ik vond die jaren 50 rock 'n rol altijd wat te braaf, maar Little Richard was daar een uitzondering op. Lekker rauw! RIP ”

 • 13-04-2020

  “ Louis van Dijk overleden. Voor mij was hij de beste Nederlandse pianist ooit. De enige die ongestraft kon switchen tussen Jazz, klassiek en pop. Zo'n 10 jaar geleden zag ik hem live aan het werk in Dokkum. Onnavolgbaar! R.I.P. ”

 • 16-02-2020

  “ Aanrader: 'Sound of the Blues & Americana'. Een theatershow gepresenteerd door Johan Derksen met topmuzikanten uit Nederland en geweldige zangers en zangeressen uit Engeland en Amerika. Dit noem je pas een TOPSHOW Wilfred! ”

 • 12-02-2020

  “ DWDD stopt. Daar ben ik niet zo rouwig om. De gasten kregen, volgens mij, de instructie om zo overdreven mogelijk hun verhaal te doen. Bovendien ergerde ik mij er vaak aan dat een complete band met instrumenten moest aanrukken voor een halve minuut muziek! ”

 • 07-06-2019

  “ Zowel in zijn New Orleans stijl van pianospelen, als met zijn raspende stem was Dr John herkenbaar uit duizenden. Ik denk dat iedere pianist die blues speelt, wel een beetje door hem beïnvloed is. Op 6 juni j.l. overleed hij op 77 jarige leeftijd R.I.P. ”

 • 28-01-2019

  “ Toen ik een jaar of 15 was voetbalde ik iedere middag op het veldje voor ons huis. Ik deed dan net of ik topscorer Jurrie Koolhof van PSV was. Jaren later ontmoette ik hem, een rustige, aardige man. Vandaag overleed hij, veel te jong... ”

 • 25-10-2018

  “ Eén van mijn grootste helden is overleden. Ik heb al zijn muziek en zeker 4 keer zag ik Tony Joe White live optreden. In 2004 mocht ik zelfs met Harry de Jong mee, naar een interview in Amsterdam. Tony Joe bedankt en RIP ! ”

 • 01-08-2018

  “ Net het levensverhaal van Henk Westbroek in één ruk uitgelezen. Met De Kast hebben we veel te maken gehad met vooral Henk Temming, maar ook met Westbroek. Bovendien ken ik schrijver Martin Groenewold. Voor mij een boek vol herkenning dus. ”

 • 21-04-2018

  “ Tijdens de show van Het Klein Orkest herhaalde zanger en cabaretier Harry Jekkers steeds maar weer wat voor amateurs ze eigenlijk waren, maar zelden zag ik zo'n professional aan het werk als Harry Jekkers! ”

 • 03-10-2017

  “ De muziek van Tom Petty leerde ik begin jaren 80 kennen door een concert dat ik opnam van de radio. In 1987 zag ik Petty met de Heartbreakers in het voorprogramma van Bob Dylan live in Ahoy. Dylan had wel thuis mogen blijven. Tom Petty R.I.P. ”

 • 07-09-2017

  “ Samen met cabaretier Rients Gratama behaalden we met De Kast in het jaar 2000 met onze Simmertime shows, voor het eerst in de geschiedenis een Gouden 'plaat' , voor een Friestalige productie. Rients overleed gisteren op 85 jarige leeftijd. ”

 • 03-09-2017

  “ Op zolder liggen zeker 5 lp's van Steely Dan en nog steeds gaat er hier geen feestje voorbij, zonder dat er regelmatig één van hun prachtige liedjes voorbij komt. Vandaag overleed Walter Becker, de helft van Steely Dan... ”

 • 02-04-2017

  “ Roland is een belangrijk toetsenmerk geweest in mijn carrière. Ik speelde op heel veel verschillende types, maar het meest op de RD elektrische piano's. 'In Nije Dei' speelde ik op de RD 500 en op dit moment bezit ik de RD 800. Gisteren overleed de oprichter van Roland. ”

 • 19-03-2017

  “ Chuck Berry is op negentig jarige leeftijd overleden. Hij wordt gezien als de grondlegger van de Rock 'n Rol. Dat deze kwalificatie terecht is, merk ik als gitaarleraar doordat leerlingen liedjes van hem nog regelmatig aanvragen, vooral Johnny B Goode natuurlijk... ”

 • 01-02-2017

  “ Arjen Lubach maakte onder het pseudoniem 'Slimme Schemer' in 2001 een grappig lied (Jelle) over een fan van ons bandje De Kast. Dik 15 jaar later wordt een filmpje van Lubach over Donald Trump 50 miljoen keer bekeken op internet. 'Lubach op Zondag' is erg leuk! ”

 • 22-12-2016

  “ €4,7 miljoen schade aan huizen, €5,1 miljoen aan spullen, €1,5 miljoen aan auto's, 482 ongevallen behandeld, 15 blinde ogen, 1 geamputeerde hand en 31 verloren vingers. Oorzaak: VUURWERK! Het was een rustige jaarwisseling, zo meldde Teletekst op 1 januari 2016... ”

 • 19-12-2016

  “ Ieder jaar schijnen er zo'n 1000 nieuwe kerstliedjes te worden aangeboden bij de Nederlandse radio, maar men blijft daar vasthouden aan de oude kerstsongs. Ook met De Kast hebben we veel energie gestoken in een paar mooie kerstnummers, maar ze maken geen kans op airplay in Hilversum. ”

 • 14-10-2016

  “ Het 'Gouden Televizier-ring Gala' leverde weer tenenkrommende televisie op. Veel leuker was het nieuws dat Bob Dylan de Nobelprijs voor de literatuur heeft gewonnen. Eindelijk eens iemand die ik ken en waardeer en niet een onbekende schrijver uit de oerwouden van Centraal Afrika... ”

 • 17-09-2016

  “ Na een paar jaar voetbalwedstrijden kijken van een bedenkelijk laag niveau, stond ik op het punt mijn Fox Sport Eredivisie abonnement op te zeggen. Net op tijd kwam echter de prijsverlaging, waardoor we nog maar €7,50 p.m. betalen. Daar wil ik nog wel wat gestuntel voor door de vingers zien. ”

 • 24-08-2016

  “ Mart Smeets is gestopt als sportverslaggever. In mijn jeugd zat ik zondagsavonds om 5 voor zeven te hopen dat niet Tom Egbers, maar Mart Smeets het voetbal zou presenteren. Later heb ik hem een paar keer gesproken. Een man met stijl en een erg goede muzieksmaak! ”

 • 22-08-2016

  “ Toots Thielemans is op 94 jarige leeftijd overleden. Hij was één van de beste mondharmonica bespelers ooit. Voornamelijk een jazzmuzikant, maar iedereen kent melodieën van hem. Wat dacht je van tunes van o.a. de film Turks Fruit, politieserie Baantjer of Sesamstraat... ”

 • 03-08-2016

  “ Popband 'De Staat' krijgt een miljoen euro subsidie. Ik denk dat hiermee het hek van de dam is, want er zijn in Nederland nog honderden artiesten professioneel in de popmuziek actief, die het niet makkelijk hebben. Waar ligt dan de grens? ”

 • 25-04-2016

  “ Als er weer een artiest overlijdt, blijkt diegene voor iedereen opeens een voorbeeld te zijn geweest. Nu lijkt het weer of ik de enige ter wereld ben, die nooit iets heeft gehad met Prince. Om zeker te zijn heb ik nog een aantal Youtube filmpjes bekeken, maar nee, niet mijn ding... ”

 • 25-03-2016

  “ Voordat we met De Kast eind jaren negentig op het jaarlijkse sportgala moesten optreden, kwam ik tijdens het schminken tussen Mart Smeets en Johan Cruijff te zitten. Ik heb alleen maar zitten genieten en geen woord gezegd…voor mij is hij de beste voetballer aller tijden. ”

 • 21-03-2016

  “ Wel vaker hoor je het argument 'traditie' om aan te geven dat iets zou moeten blijven bestaan. Net alsof er geen slechte tradities bestaan. Het kievitseieren rapen mag niet meer, maar natuurlijk zit er weer een gedoog constructie aan vast: Je mag er nog wel naar zoeken... ”

 • 15-02-2016

  “ Misschien is Paul McCartney wel de belangrijkste persoon geweest in de popmuziek. Ik hoor nog steeds zoveel bandjes en artiesten die duidelijk beïnvloed zijn door zijn liedjes. In juni staat hij op Pinkpop. Ik zou hem graag een keer live zien, maar ik moet zelf optreden op die dag... ”

 • 19-01-2016

  “ Na David Bowie weer een muzikale grootheid heengegaan, Glenn Frey, mede oprichter van The Eagles, zag ik in 1996 in de Kuip schitteren. Een jaar voor onze grote doorbraak met De Kast stonden wij daar met zijn allen op de eerste rij. Het kaartje heb ik nog... ”

 • 11-01-2016

  “ In 2004 vroeg een vriend mij, of ik mee ging naar David Bowie in de Arena. Hij had een kaart over. Hoewel ik geen groot fan ben, kende ik het meeste van zijn werk toch wel. Van die muziek die ik, naar mate ik ouder werd, steeds meer ging waarderen... ”

 • 27-12-2015

  “ Ik was nooit zo'n James Bond aanhanger, maar Casino Royale, de eerste film met Daniel Craig, kon ik wel waarderen. Spectre, de aflevering die vorige maand uitkwam, heeft echter weer de clichématige voorspelbaarheid van veel Bondfilms uit het verleden. ”

 • 21-12-2015

  “ Het was een eer om in het voorprogramma te mogen spelen van het afscheidsconcert van NORMAAL afgelopen zaterdag. Ik ken de band al mijn hele leven en heb een aantal concerten bezocht. Ze hebben een unieke rol gespeeld in de Nederlandse popgeschiedenis! ”

 • 17-12-2015

  “ Een Amerikaans bedrijf biedt reizen naar Nederland aan waarbij deelnemers onbeperkt op ganzen mogen schieten. Nederland is voor een aantal ganzensoorten het belangrijkste overwinteringsland, maar het schieten erop is blijkbaar toegestaan.... ”

 • 13-12-2015

  “ Zangeres Adele is weer enorm hot momenteel. Tijdens het beluisteren van haar nieuwe single irriteerde ik mij voor het eerst aan haar stemgeluid. Gisteravond kreeg ik in een interview van haar zelf de bevestiging: "Mijn stem is niet meer zo mooi, als voor ik stopte met roken" ”

 • 30-11-2015

  “ "Het uitbrengen van platen heeft tegenwoordig niet echt zin meer met de huidige houding tegenover Nederlandse artiesten van de radio samenstellers." Met deze woorden maakte Gordon bekend te stoppen met zingen. Ik ben bang dat hij gelijk heeft! ”

 • 19-11-2015

  “ Chinese wetenschappers hebben het eiwit ontdekt waarmee onder meer vogels en schildpadden kunnen bepalen waar het noorden en het zuiden is. De eiwitdeeltjes waren zelfs zo magnetisch dat ze aan ijzeren instrumenten van de onderzoekers bleven kleven.. ”

 • 05-11-2015

  “ Op dit moment rijst de vraag of er Kattenbelasting moet komen. Ik ben een dierenvriend, maar ik word hels als ik een kat mijn tuin zie binnentreden. Ze verjagen de vogels die ik lok, beschadigen mijn Koikarpers en halen bloembakken leeg om er in te... ”

 • 04-11-2015

  “ Foppe de Haan blijft tot de kerst trainer van S.c. Heerenveen. Foppe heeft in het verleden bewezen dat hij ieder seizoen weer in 'no time' een team wist te smeden van een waar vreemdelingen legioen. Hij kan mij daarom niet lang genoeg blijven! ”

 • 03-11-2015

  “ Zwanendrifters vangen Knobbelzwanen en knippen een stuk van hun vleugelbot af, zodat ze niet meer kunnen vliegen. De jongen die daarna geboren worden, verhandelen ze. Belachelijk dat dit middeleeuwse beroep pas in 2016 verboden wordt, net ná het broedseizoen. ”

 • 06-09-2015

  “ De bioscoopfilm over Amy Winehouse is een mooie documentaire geworden . Het blijft pijnlijk om te zien dat iemand met zo veel talent zichzelf volledig naar de vernieling helpt met drank en drugs, omdat ze het (artiesten) leven niet aan kan. ”

 • 09-08-2015

  “ Na 'Gijp' en 'Kieft' heb ik nu ook het volgende inhoudsloze boek van Michel van Egmond gelezen. Waarom ik dat doe, weet ik niet precies, waarschijnlijk ter ontspanning. Steeds als ik een boek van Van Egmond uit heb denk ik: "wat heb ik nu eigenlijk gelezen?" ”

 • 01-08-2015

  “ Zoals ieder jaar verbaas ik mij wederom over het enthousiasme over de Gay-parade. Volgens mij zetten homofielen zichzelf daarmee voor gek en werkt het averechts voor de acceptatie. Onderzoek heeft nu uitgewezen dat dit inderdaad zo is! ”

 • 19-07-2015

  “ Er is vandaag zulk groot nieuws dat ik dit toch even hier moet vermelden. Het staat in dik gedrukte letters bovenaan op de telegraaf site: De eerste foto's van de bruiloft van Rian Donders, de zus van Roy Donders, circuleren op internet!!! Het is maar dat je het weet........ ”

 • 04-07-2015

  “ De Tour de France is weer begonnen en daarmee mijn zomergevoel. Wel triest om te vernemen dat mijn favoriet van de afgelopen jaren, Andy Schleck, die vorig jaar vroegtijdig moest stoppen met wielrennen, momenteel een fietsenwinkel runt... ”

 • 20-05-2015

  “ De voorronde van het songfestival heb ik na het optreden van Trijntje uitgezet. De voorafgaande 3 liedjes vond ik beter dan het vervelende why why why. We hebben één van onze beste zangeressen mee laten doen met één van de irritantste liedjes... ”

 • 15-05-2015

  “ Met De Kast hadden we in 1993 de eer in het voorprogramma van Bluesgigant BB King te mogen spelen. Vanmorgen overleed de aimabele muzikant, die tevens zeer belangrijk is geweest voor de rechten van donkere mensen in Amerika. Zijn handtekening heb ik nog. ”

 • 17-03-2015

  “ De 70 jarige zangeres Bettye Lavette trok zich, tot mijn genoegen, gisteravond in De Wereld Draait Door geen moer aan van de schandalig korte tijd die artiesten in het programma krijgen. Ze begon lekker 5 keer opnieuw totdat haar geluid goed was. Yo Bettye! ”

 • 16-03-2015

  “ In de jaren tachtig waren alle bandjes in Nederland in de ban van TOTO. Met de leden van De Kast ging ik naar een concert in Ahoy. De broertjes Porcaro leefden toen nog alledrie. Niet lang daarna overleed drummer Jeff en gisteren blies bassist Mike zijn laatste adem uit... ”

 • 17-02-2015

  “ Een schadelijk dier als de Muskusrat mag wel gevangen worden, maar niet gegeten. Weer zo'n merkwaardige wet in dit land. Jaarlijks worden er meer dan 100.000 vernietigd! CDA'r Henk Lammers vind dat ze op ons menu moeten komen. Ik ben wel benieuwd hoe ze smaken... ”

 • 11-02-2015

  “ Australië gaat mee doen aan het Eurovisie songfestival! Down Under schijnen ze al jaren verslingerd te zijn aan dit smakeloze liedjes festijn. Alleen als ze AC/DC afvaardigen ga ik kijken, maar het zal wel weer iets Kylie Minogue-achtigs worden..... ”

 • 04-02-2015

  “ Die tranferperiode halverwege het voetbalseizoen kan echt niet. Het is enorme competitie vervalsing. Afgelopen week is Sc Heerenveen z'n grootste talent kwijtgeraakt aan Ajax. Aan het begin van het seizoen zijn voor die speler veel seizoenkaarten verkocht! ”

 • 19-01-2015

  “ Ik was het dit weekend roerend eens met Giel Beelen. De bierdouche die de winnaar van de popprijs ten deel valt, is een gebrek aan respect voor de artiest en zijn dure instrumenten. Mijn piano is ook eens vernield door zo'n biergooiende student. ”

 • 17-01-2015

  “ Gisteravond prachtige docu gezien over Doe Maar. Vol situaties die ik herkende uit onze toptijd met De Kast. Wat ik me voor het eerst besefte was dat zij een veel jonger publiek hadden dan wij. Die totale gekte onder kinderen van nauwelijks 12 jaar heeft Doe Maar de das om gedaan. ”

 • 14-01-2015

  “ Ja hoor, daar is ie weer. Na de zwarte pieten discussie, volgt... de Kievitsei discussie! Ik ga gewoon af op de feiten en die zeggen dat de populatie van kieviten in 2013 bijna gehalveerd was ten opzichte van 1996. Voorlopig ophouden met rapen lijkt me dan. ”